onsdag 28 november 2012

Ikväll har jag bakat "myror" enligt följande:
ca 75 g margarin
3/4 dl socker
2 msk sirap
3-4 msk kakao
hackad mandel
corn flakes
Mariannekross

Smält ihop allt i en kastrull. Börja med margarinet, sockret, sirapen och kakaon och rör tills det blir slätt och mjukt. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner corn flakesen, den hackade mandeln och Mariannekrossen. Rör om ORDENTLIGT. Det ska vara så mycket torra ingredienser så att all massa binder till det torra, det ska alltså inte flyta omkring en massa gegga. Sätt sedan över i små formar eller klicka ut direkt på bakplåtspapper på en plåt eller på ett fat och ställ in i frysen. Låt stå i frysen tills massan stelnat ordentligt.

Ingredienserna kan varieras i mängd och sort men det här är ungefär vad jag brukar använda. Garanterat inte hälsosamt men ack så gott så här lill-lördagen till ära.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar