tisdag 30 april 2013

Livstecken

Kaoset har nästan lagt sig, så när som på lite lådor, pennor, böcker och skolarbeten. Idag har jag varit sista dagen i skolan för i vår, men jag kan inte med gott samvete säga att jag har sommarlov för jag har fortfarande en hel hög med uppgifter att lämna in. Först ska jag fira förstamaj och ha en dag ledigt. Det tycker jag faktiskt att jag är värd!

Jag ska snart teckna något åt er också. Tills dess får jag så lov att bjuda på en gammal bild.

Mitt allra första dry-brushförsök från 2010.

torsdag 25 april 2013

“Home is the nicest word there is.”

Så kom den då, sista kvällen i studiestaden. Imorgon flyttar jag hem för gott och det om något är underbart! Det låter som att jag har skolan färdig men nej, det har jag tyvärr inte. Än. Jag tänker pendla mitt sista läsår tillsammans med några klasskamrater som gör samma sak. Återstoden är så liten att det inte löns att hyra lägenhet längre. Det blir nog bra.

Nu råder ett uppochnervänt kaos i min lilla lägenhet bland alla lådor och kartonger. Jag har redan hittat massor som jag inte visste att jag hade.

Det kommer att bli lugnt i bloggen ett par dagar tills kaoset har lagt sig och jag förhoppningsvis har hittat mina papper och pennor i flyttlasset, men håll hoppet uppe för jag har flera projekt som jag bara väntar på att få kasta mig in i!

Är det förresten någon som vet hur man går till väga om man vill trycka upp en teckning i x-antal exemplar? Och räknas de som "original" om de säljs i så fall? Det är ju inga litografier som jag har...

Nu bör jag nog återgå till mitt packande och städande. Citatet kommer från Laura Ingalls Wilder. Passande sång har jag också. Min favorit för tillfället.


tisdag 23 april 2013

Kolteckning: Häst

Jag tror att jag har hittat min favoritteknik. Jag hade inte tänkt rita mer idag, men jag var bara tvungen att testa att leka mera med ljus-skugg-effekt och jag skulle kunna hålla på i evigheters evighet för det är så fantastiskt kul!

Kol, A3. Tid: 45 minuter.
Till det här har jag använt vanligt vitt ritpapper, kolstift (Beckers "A"), suddpenna, bomullspinne och servett.

Kolteckning: Svan

Femton minuter ledig tid lika med tid för terapimålning.

Kol, A3. Tid: 15 minuter
När jag ser riktigt bra kolteckningar fascineras jag av hur konstnären med stora, tjocka linjer kombinerat med fina linjer och skuggor som lämnar mycket åt fantasin får bilden att vara odetaljerat vacker. Jag som är bekväm i mig själv när jag ritar detaljer så realistiskt som det går tycker att det här är JÄTTEsvårt och känner mig inte alls varm i kläderna när jag försöker mig på det.

Idag tycker jag själv att jag lyckades rätt bra. Jag fick till vingpennorna smidigt och snyggt och vågade skugga våldsamt på halsen och under vingarna vilket gav en enorm effekt. Bakgrunden kunde jag också teckna suddigt och hastigt. Avgör själva om den är  vacker eller ej, men den ger hela bilden ett djup som annars hade varit obefintligt. Fortfarande mycket att träna på!

Ha en bra dag! Min började uruselt men den är ju inte slut än.

måndag 22 april 2013

Pastellhäst

Eftersom jag inte vet om jag får ritat något åt er den här veckan så får ni titta på en gammal bild som inte har publicerats här förut (men nog på Facebook). Det är ett praktexempel på hur det går om man tappar koncentrationen mitt i. Jag lade ner hur mycket energi som helst på att få färgerna att stämma och på att få ljuset att falla korrekt. Men då det kom så långt som till de sista detaljerna på tränset, bettringen och bakgrunden (den största missen av alla missar) så tappade jag lusten totalt och förstörde nästan min pastellteckning genom att slarva mig igenom.

Häst i pastell, A4. 2011.

På tapeten

-barn x3 (4?)
-hund x3
-katt x1
-födelsedagskort x1
-gubbe x1
-häst x1

Det var en del i konstväg.

-tent x4
-inlämningsuppgift x10
-flytt x1

Det var resten. Så ska jag hinna gå i skola, sova, äta, promenera, jobba och umgås med folk också.

Idag har jag borrat hål i ett hus. Bygglinjen går ut på att ha sönder saker ifall ni inte visste det. Har varit i en uppochnervänd lägenhet och lagat mat, sagt upp avtal och tittat på Ponnyakuten. Ska börja packa ner lite grunkor ikväll efter skolan. Nu ska jag tillbaka till skolan och modellera färdigt hallen och fixa fram ritningarna så att åtminstone en sak på listan får strykas. Det jag längtar mest efter just nu är fredagen den tredje maj då jag får sommarlov officiellt och förhoppningsvis är färdig med alla arbeten och kan börja ägna kvällarna åt andra roligare saker, som till exempel teckning.

Ha det bra!

torsdag 18 april 2013

Du har tagit mitt hjärta

Färdigpillat på ett tag!



"Du har tagit mitt hjärta med en enda blick." Pastell på akvarellpapper, 22x16 cm. Tid: ca. 4 timmar.
Pastell är en underskattad teknik. Allt tar mycket längre tid än vad man tänkte sig, men så blir resultatet oftast bra så länge man tar ut tålamodet till max.

Ha en bra kväll!

Work in progress

Det här började jag på med igårkväll efter att jag hade skrivit tre(!) skrivuppgifter på raken efter varandra (!!). Jag arbetar med skolan som en värre ångmaskin så jag måste terapiteckna mellan varven för att inte överhettas.

Mediet är pastellkritor den här gången. Utmaningen ligger i att skapa nyansskillnader med fem färger. På bilden finns inget annat än naturfärger, men trots det går det att variera. Det är lite pilligt också för den blir inte större än 22x15 cm.

onsdag 17 april 2013

Lack of Motivation

Istället för att skriva hur lite motivation jag har så visar jag er istället. Jag tror att ni fattar.


Bloggen har bytt namn

... och adress till idatecknar.blogspot.fi. Det gamla var helt enkelt alltför klumpigt. Så om någon tappat bort sig på grund av det här så ber jag så mycket om ursäkt.


Porträtt av Mia Skäringer

Missinassen (förstås) har jag tecknat porträtt. Först tänkte jag bara leta bilder till något kommande, men så blev det till att jag började teckna. Det var ungefär då som jag beslöt mig för att rita konturerna och spara resten tills någon annan gång. I farten ritade jag ögonen också. Och näsan. Och munnen. Sen bestämde jag mig för att försöka bli klar med ansiktet och spara håret tills någon annan gång. Så då tecknade jag både och. Jag hade dessutom lovat dyrt och heligt att jag inte skulle teckna något den här veckan och istället satsa allt på skolarbetet. Men skolarbete har jag ju gjort hela dagen och hela kvällen, så då kan jag ju använda natten till annat.

Mia Skäringer. Grafit på akvarellpapper. 26x20 cm. Tid: 1,5 timme.

Sepiaversion framtvingad ur GIMP.
Fast nu tror jag nog att jag går och lägger mig i alla fall. Det kommer antagligen en dag imorgon också.

Sovgott!

tisdag 16 april 2013

Håll dig i spiskroken, farbror Melker...

Kantförstyvande byglar saknas ännu men jag har räknat på varje stål som syns! Så nu sko i noo måst hald!  Det här är för övrigt ett praktexempel på hur det går när man försöker scanna en A3:a med en scanner som bara äter A4:or.

Med min utbildning får man rita hur mycket man vill. Några desto finare linjer och kurvor blir det inte men lite kreativ får man vara ibland. Dock kan det i värsta fall medföra annans död så man bör nog hålla sig till formelsamlingarna och föreskrifterna i alla fall. Den mesta kreativiteten får man utlopp för när det gäller att tidsplanera sitt eget arbete...

Idas önskelista

Ritar om armeringsritningen för tredje gången nu, för hand för att jag inte har någon tillgång till Cad i studiestaden (dumt nog) och inte hemma heller för tillfället. Old school med andra ord. Hälsosamt det också, visserligen. Jag har paus i ritandet för jag har suttit alldeles för länge i flera dagar och tänker ohemult och det får mina stål att peka åt fel håll. Därför ska jag underhålla er med en önskelista ikväll. Kan behövas en mindre lottovinst för att förverkliga allt, men man får ju drömma i alla fall.

Häst skulle sitta fint. Källa.

En ritplatta också. Källa.
             
... Och en ordentlig pastellpenne-arsenal. Har klarat mig med femton färger men det börjar vara i minsta laget vad jag klarar av.  Källa.
En hund? Ja tack! Källa

Gärna också ett jättestort och ljust rum med ett enormt bord att ha som ateljé...

Nåja. Inget av det ovanstående är omöjligt. Under tiden jag väntar på att kunna förverkliga önskelistan ska jag glädjas åt det jag har och fortsätta med armeringsritningen. (...)

Ha det bra!


Har vänt skallbenet utochin idag på grund av det här förbandet. Det började redan igårkväll när jag satt och bubblade i Tekla Structures' macros i skolan när hjärnan var sådär lagom mör. Hur jag än vred och vände så blev det snett. Dessutom fick jag en extra liten plåt som inte alls hade med saken att göra. Hur det nu än var så lyckades jag lösa problemet idag, ett dygn senare. Det var ett så fånigt fel att jag inte ens täcks meddela vari det låg. Sommarlov snart?


måndag 15 april 2013

Vååre i Pedäsi

Som förr om åårä 
komber ååter våårä 
blååsand från än varmare zoon 
taatsä ti dråppar 
all skranglo tåppar 
gröönskar på pälargoon 
Fågla ti vääsnas värr än di bruuk 
tsänslona vaar så öim å så mjuuk 
onga åm kvälda sväittas ondi fällda 
knälldär å foodrar struuk. 

Kansje vi prooar 
mang sårttäs skooar 
fön e vaar tårtt på bakka än daag. 
Snuuo ska bräkk ås 
hoosto ska knäkk ås 
bäinä vaar mjuuk å svaag. 
Men om vi gaar åt Fäboda til 
krååko ho slåår i stjye sin drill. 
Takkona lambar 
äinriisi dambar 
tsänga vaar yyr å vill. 

Driivona löisis 
Remso ho pöisis 
vattni hä stuuar upp i all diik. 
Iisa ti blåkknar 
pimplarä dråkknar 
fast i än grunnän viik. 
Men saan ti nåågra som lämnar kvaar 
bär uut motoorä siin som di haar. 
Lägger döm i bååta som är roti i nååta 
puustar å svär å draar.

Daga vaar länger
nääträ vaar tränger
snart siir a duuni runt uuta äld.
Hööger å hööger
soolä ho hänger
äin meter minst var kväld
Gräsi he fröudas räj vi var knuut
kuuddona röutar räj å vil uut.
Stinn vaar i haga
juuri ondi maga
böndrä vaar nöjd ti sluut.


Dikten ovan är skriven av Erik Sundholm och den sjunges med "Vårvindar friska"-melodin på pedesidialekt. Den handlar om våren.

Jag sökte efter en lista som jag har över olika bockningstyper när det gäller armeringsstål och så hittade jag den här istället... vad det nu är. Jag ritade den (tydligen) på en lektion i betongteknik någongång ifjol... Eller så har den krupit in i min betongmapp av sig själv.

söndag 14 april 2013

Nu kommer det svåra: hur jag ska kunna hålla mig från att teckna något desto större de två närmsta veckorna som kommer. Jag ska göra en massa annat i skolan istället:

- dimensionera förband till min stålhall i Robot Structural Analysis
- modellera hallen i 3D i Tekla Structures och få ut alla ritningar
- tent i fastighetsvärdering
- tent i mätningsteknik
- beräkna betongbjälklag, konstruktions-, kostnads- och mängdberäkning
- planera och beräkna grund för egnahemshus
- skriva tre lärdomsprovreferat
- skriva rapporter i byggnadsfysikaliska mätningar
- ta betongprover från balkongräcken, analysera, rapportera
- skriva flummuppgift om eventuellt examensarbete, totalt tre separata uppgifter
- tent i kostnadskalkyl
- skriva jämförelse av två examensarbeten

... och säkert något annat viktigt som jag inte vet om eller bara har glömt. Jag har ingen aning om hur jag ska bära mig åt för att hinna allt på tre veckor. Dessutom så har jag ett liv utanför skolan också, även om det inte verkar så ibland. Därför får jag väl tvinga mig själv att ligga lite lågt ett tag och bara publicera skisser. Under tiden hinner jag ju i alla fall bubbla i alla mina idéer som jag kan ta itu med sedan då jag får sommarlov om tre veckor.

Jag har förresten gjort en till sida på den här bloggen var man kan titta på publicerade bilder enskilt, så behöver man inte bläddra så förskräckligt bland alla gamla inlägg. Man får också skicka förslag på motiv.

Var snälla med varandra!

torsdag 11 april 2013

Nicolina & Joline

Blyerts på akvarellpapper, storlek A3.

Nicolina och Joline
Barnens mamma finns på janinas.vimedbarn.se/

Förlåt för dåligt fotografi, det är så mörkt den här tiden på dygnet och så begick jag en dödssynd när jag använde kameran i telefonen istället för systemkameran (hemma) eller scannern (för liten).

Det finns en massamassa tyg på den här bilden. Jag lade ner en hel del tid på Jolines randiga tröja och på Nicolinas mössa. Jackan och halsduken hade jag kunnat arbeta mera på. Extra nöjd blev jag över mössan och Nicolinas ögon.

onsdag 10 april 2013

Barnögon, smygtitt 1

Jag började med något som jag misstänker att blir en långkörare idag i alla fall. Jag fick nog av betongen så jag tog fram teckneblocket och ett foto som jag har haft länge i förvar med avsikt att rita av det.


Jag tänker inte visa er hela i det här skedet för jag vill inte att någon ska lista ut vem det är innan jag är färdig. En sneak-peak är allt ni får nu.
Godmorgon... kväll. Eftermiddag? Jag somnade i varje fall på soffan.


Det känns som om jag inte gör annat än snabba skisser på tecknefronten just nu. Sådana åstadkommer jag dessutom oftast i skolan och inte hemma. Jag tror att inspirationen är den största boven i dramat. Förslag på vad jag ska rita mottages gärna!

Nu ska jag återgå till kapningen av armeringsstål. Med vänliga hälsningar, "sällskapssjuk studerande med motivationsbrist".

Typ.

tisdag 9 april 2013

Stolt kvinna

Blyerts, frihand, 30 minuter. Ursäkta nakenheten.


 CEDAW - FN:s kvinnokonvention:



Artikel 1 – Definition av diskriminering 
Diskriminering av kvinnor definieras som varje åtskillnad, undantag eller inskränkning på grund av kön som har till följd eller syfte att begränsa eller omintetgöra erkännandet, åtnjutandet eller utövandet av kvinnors mänskliga rättigheter och grundläggande friheter. 

Artikel 2 – Skyldighet att avskaffa diskriminering av kvinnor 
De stater som har anslutit sig till Kvinnokonventionen, dvs. konventionsstaterna, är skyldiga att avskaffa all diskriminering av kvinnor samt vidta lämpliga åtgärder för att främja jämställdhet mellan könen. Principen om jämställdhet ska införas i den nationella lagstiftningen.

 ... 

Artikel 5 – Stereotypa roller 
Konventionsstaterna ska på alla sätt motverka fördomar, seder och bruk som grundar sig på att det ena könet är underlägset eller på stelnade könsroller. Familjeutbildningen ska erkänna att kvinnor och män har gemensamt ansvar för sina barns uppfostran och utveckling. 

Artikel 6 – Prostitution och handel med kvinnor 
Konventionsstaterna skall vidta alla lämpliga åtgärder, inklusive lagstiftning, för att bekämpa alla former av handel med kvinnor och utnyttjande av kvinnoprostitution. 

... 

Artikel 10 – Utbildning 
Kvinnor ska utan att diskrimineras garanteras samma rättigheter som män när det gäller utbildning, samma kvalitet på utbildning och samma möjligheter till stipendier och studiemedel som män. Läroplaner och skolböcker ska inte innehålla stelnade könsroller. 

Artikel 11 – Arbetsmarknaden 
Konventionsstaterna ska se till att kvinnor inte diskrimineras på arbetsmarknaden särskilt när det gäller anställning, lönesättning, tjänstevillkor, förmåner och arbetarskydd. Diskriminering av kvinnor på grund av äktenskap, graviditet eller moderskap ska förbjudas. Staterna ska även främja barnomsorg för att möjliggöra för föräldrar att förena familjeliv med yrkesansvar. 

... 

Artikel 15 – Likhet inför lagen 
Kvinnor och män ska vara lika inför lagen och ska behandlas lika inför domstol. Kvinnor och män ska ha lika rätt att ingå avtal, att förvalta egendom och att resa. 

Artikel 16 – Äktenskap och familjeliv 
Kvinnor och män ska ha lika rätt att ingå äktenskap av egen fri vilja och lika rättigheter och skyldigheter under äktenskapet, vid eventuell skilsmässa och som föräldrar. Dessutom ska konventionsstaterna säkerställa att kvinnor och män har lika rätt att bestämma om familjeplanering och lika rättigheter i fråga om ägande och förvaltande av egendom.

Ansikte steg för steg

Här kommer min utlovade steg-för-steg beskrivning.


Uppe till vänster, steg 1: Rita ansiktets grova konturer. Markera den lodräta mittlinjen som skär från mitt i pannan till mitten av hakan. Markera en linje som skär pupillerna och rita en linje ovanför den för att markera ögats högsta punkt och sedan en till strax under för att markera ögats lägsta punkt. Markera nästippens höjd och punkten där överläppen möter underläppen på samma sätt. Markera mungiporna. Munnen är ungefär lika bred som avståndet mellan pupillerna, vilket man kan ha i baktanke så att munnen inte blir för liten. Markera näsans och ögonens bredd. Var i det här skedet noggrann med proportionerna.

Uppe till höger, steg 2: Rita ögonens form. Försök få linjerna att vara böjda. Det finns inga raka linjer i ett ansikte. Markera hårfästet och halsens form. Markera näsborrar och kindernas form. Rita ut läpparna och öronen.

Nere till vänster, steg 3: Fundera över ljusets riktning. Skugga grovt. Markera pupillerna och glöm inte bort blänket som gör ögonen levande!!! Det är mycket lättare att lämna vitt än att först markera allt och sedan försöka sudda bort för att få fram vitt. Markera ögonbrynen. Gör skuggorna olika mörka beroende på djup. Det ger ansiktet liv och får fram en 3D-känsla, så kallat djup. 

Nere till höger, steg 4: Jämna ut skuggorna, lägg till mera där det behövs. Sådana ställen brukar vara kindben, öron, näsborrar, överläpp, hals och ovanför ögonen under ögonbrynen. Använd inte konturer för sådana har vi nästan inte alls i våra ansikten. Rita ögonfransar, mönster i iris och mönster i läppar (nej, läppar är inte släta, de har räfflor i sig). Ta slutligen med suddgummi bort överflödiga skuggor och skapa highlights. Tänk i det här skedet lite extra på ögonen, näsan och läpparna och försök få fram deras form genom att sudda fram ljus på rätt ställe. Titta dig i spegeln och ta reda på var det bildas och inte bildas skuggor.

Min testperson ritade jag på frihand och jag har inte orkar rita något hår den här gången. Konsten med att teckna ansikten ligger i att få proportionerna att stämma med verkligheten. Ett tips för att veta om man är på rätt väg är att ställa sig vid spegeln med teckningen, för då ser man var man har gjort fel. Ett annat bra tips för att lära sig att se proportioner är att rita ut mittlinjen och de andra linjerna i ansikten som finns i tidningar. 

Sedan är det bara att tuta och köra!

Ansikte, frihand

I brist på annan inspiration postar jag en frihandsteckning som jag har gjort på tio minuter, typ. Jag tänkte visa er hur man ritar ett ansikte steg för steg senare. Det känns som om min hjärna består av betong efter alla bjälklag som jag har har försökt armera ordentligt, så jag behöver ta en paus.

Frihandsteckning och samtidigt det närmsta jag kommer ett självporträtt.

Återkommer!

måndag 8 april 2013

Jag har levererat ägg över halva studiestaden idag. Nu vänder jag ut och in på pannbenet tack vare en formel med åtta koefficienter som någon har glömt att härleda. För att kunna tillämpa den i mina beräkningar måste jag veta var alla siffror kommer ifrån. Jättelätt! Hmm...

Hur jag än beter mig så hinner jag inte rita något. Fast jag vill. Men det går inte nu.

Ni ska också få vända era pannben utochin. Till det behöver man ugriska:

järki = reason, sense, intelligence
järjestää = organize
järjestelmä = organization
järjestelmällinen = organized
järjestelmällistyttää = organizationalize
epäjärjestelmällistyttää = unorganizationalize
epäjärjestelmällistyttämätön = having unreflectional attention to antiunorganizationalize
epäjärjestelmällistyttämättömyys = unreflectional attention to antiunorganizationalize
epäjärjestelmällistyttämättomyydellä = with unreflectional attention to antiunorganizationalize
epäjärjestelmällistyttämättömyydellään = with his unreflectional attention to antiunorganizationalize
epäjärjestelmällistyttämättömyydelläänkö = is it with his unreflectional attention to antiunorganizationalize?
epäjärjestelmällistyttämättömyydelläänköhän = I wonder if it is possible, with his unreflectional attention to antiunorganizationalize?
epäjärjestelmällistyttämättömyydelläänköhänkään? = I wonder if it is possible, even with his unreflectional attention to antiunorganizationalize?

fredag 5 april 2013

"7-vuotiaan Teron aine, jonka otsikkona on 'Mikä minusta tulee isona'.
Maailman paras ammatti
Haluan tulla insinööriksi, kun olen kasvanut isoksi, koska se on hauskaa hommaa ja helppoa. Sen takia nykyisin on niin paljon insinööreja ja koko ajan tulee vain lisää.

Insinöörien ei tarvitse käydä paljon kouluja, heidän on opittava lukemaan tietokonekieltä, jotta he osaisivat jutella tietokoneiden kanssa. Arvaan, että heidän pitää osata lukea myös, niin että he tietäisivät, mistä on kyse, kun kaikki asiat on sekaisin.

Insinöörien on oltava rohkeita niin, etteivät he pelästy, jos asiat on niin sekaisin, ettei voi ollakaan tai jos he joutuvat puhumaan vieraita kieliä ulkomaankielellä, jotta he tietäisivät, mitä pitää tehdä.
Insinööreillä on oltava hyvät silmät, niin että he näkevät hameen läpi eivätkä saa pelätä konttorin naistyöntekijöitä, koska he työskentelevät niiden kanssa.

Minä pidän myös palkasta, jotta insinöörit saavat. He saavat enemmän rahaa, kuin ehtivät kuluttaa. Se johtuu siitä, että useimmat ihmiset pitävät insinöörin työtä vaikeana, paitsi insinöörit, jotka tietävät, kuinka helppoa se on.

Ei siinä ole paljon sellaista, mistä en pitäisi, paitse se että tytöt pitävät insinööreistä ja kaikki haluavat mennä naimisiin miesinsinöörin kanssa niin, että heidän on aina ajettava pois ne naiset, jotta ne eivät ole häriöksi.
Toivottavasti en tule allergiseksi konttoripölylle, koska meidän koirastakin tulen sairaaksi. Ja jos tulen allergiseksi konttoripölylle, ei minusta ole enää insinööriksi ja minun pitää mennä oikeisiin töihin."

Översättning, åt mina svenska läsare:

"Tero, 7 år, har skrivit en uppsats med rubriken "Vad jag ska bli när jag blir stor."

Världens bästa jobb
Jag vill bli ingenjör när jag blir stor för det är roligt och lätt. Därför finns det mycket ingenjörer nuförtiden och därför kommer det hela tiden flera.

Ingenjörer behöver inte gå så mycket i skolan, de måste lära sig att läsa datorspråk så att de kan prata med datorerna. Jag tror att de måste kunna läsa också så att de vet vad det är frågan om då allt trasslar till sig.

Ingenjörer måste vara modiga så att de inte blir rädda när det är så trassligt så att det inte är möjligt eller då de måste prata med främlingar på främmande språk, så att de vet vad de ska göra. Ingenjörer måste ha bra ögon så att de ser genom kjolen och de får inte heller vara rädda för kvinnorna som arbetar på kontoret därför att de arbetar tillsammans.

Jag tycker också om lönen som ingenjörerna får. De får mera pengar än vad de hinner spendera. Det beror på att de flesta människor tror att ingenjörsarbetet är svårt, utom ingenjörerna som vet hur lätt det är.

Det finns inte mycket som jag inte tycker om, förutom det att flickor tycker om ingenjörer och att alla vill gifta sig med en ingenjör, och därför måste ingenjörerna jaga bort flickorna så att de inte blir störda. Förhoppningsvis blir jag inte allergisk mot kontorsdamm, för jag är allergisk mot vår hund och blir sjuk av den. Och om jag blir allergisk mot kontorsdamm så kan jag inte vara ingenjör och då måste jag skaffa ett riktigt jobb."

(Lånat från Radio Aalto)

Konkret som kakel

Om livet var ett matematiskt problem kunde det beskrivas ungefär såhär: "Om jag har 10 iskuber och du har 11 äpplen. Hur många pannkakor får då plats på taket? Svar: Lila, eftersom rymdvarelser inte har hatt på sig."

Så något konkret också. Bjuder på en gammal målning (!) gjord med porslinsoljefärg på kakel.



Ta hand om varandra!

tisdag 2 april 2013

Drip drop

Jag hoppas att påsken har varit bra för er. Min har varit det.

Idag räknar jag betongkonstruktioner för kung och fosterland (igen) och idag tänkte jag bli färdig med uppgift två av tre. Under tiden jag räknar så får ni vara kreativa bäst ni vill, för jag känner att jag inte har tid ens fast jag skulle vilja. Idag bjuder jag på ytterligare frihandsklotta från mätningstekniken. Jag har en teori om att förstora den och göra vattendroppen mera detaljerad... någongång. Det var inte det bästa jag kunde men varsågod i alla fall.

Jag återkommer sen när jag har lust. Ta hand om varandra!