tisdag 7 januari 2014

Vi tänker

Vi "har" ett gammalt hus som är byggt år 1907. Det står på samma tomt som den stuga som vi bor i nu. Det går inte att bo i det så som det är i skick idag, men med en envis husbyggare till husfar och en kreativ byggnadsingenjör till husmor så ska det inte vara något större problem att få det i beboeligt skick.

Nu är problemet bara att huset finns på ett föreslaget "slyddat område", så utgången är inte säker ännu. Det är på gång att redas ut.

Huset är byggt utan kvistar och daglyktor, men med en solfjäderkvist som vätter mot gården (och söder) och med daglyktor mot norr och söder, samt en liten grovköksingång mot öster får det ett nytt liv. De små fönstrena under taksprånget finns inte heller på originalet. Färgsättningen är röd med vita knutar, förstås.

Den tänkta rumsindelningen. De punktade linjerna visar väggar som kommer att rivas. Planlösningen är öppen. Planritningarna är inte klara ännu, men det syns ungefär vad som är tänkt. Hade gärna gjort 3D-ritningar av huset, så jag ska se om jag hinner få det gjort innan motivationen tryter.

Detta inlägg har också publicerats på djurbloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar