onsdag 27 mars 2013

Tribute to Birka

Min första bästa vän i studiestaden betar på evigt gröna ängar sedan den 24 mars 2013. Birka är antagligen orsaken till att jag stannade kvar i studiestaden och inte åkte hem igen för två år sedan. En del idiotförklarar mig på direkten när jag har ett djur till min bästa vän istället för en människa, men sanningen är den att djur är de bästa vänner man kan ha. De förstår fast man inget säger och de lyssnar men svarar inte. De håller alla hemligheter och de muntrar upp en om man är på dåligt humör. De är alltid lojala och gör alltid allt för en.

Birka och jag har haft otroligt roligt ihop. Vi har sprungit genom snötyngda granar, ridit galoppombyten, blivit vettskrämda av barnvagnar, promenerat i skogen och blivit dyngsura i störtregn. Sista gången vi red tillsammans galopperade vi i full galopp över Söderfjärden en vacker vårkväll för ett år sedan. Det var en skön urladdning att tala om. På den galoppfärden lämnade massor av tankar kvar på vägen. Sedan träffades vi en gång i somras då vi var i Nykarleby. Sedan flyttade hon utomlands.

Så här är en Tribute to Birka som jag gjort i akryl på färgat papper. Det är säkert tredje gången som jag ritar av henne i olika syften. Men en sak ska ni veta: hon var mycket finare i verkligheten.

Vila i frid, kompis. Jag kommer aldrig att glömma våra bravader och fina stunder.

Birka. 2002 - 2013
GIMP-version 1
GIMP-version 2


1 kommentar:

  1. Hej !
    Jag heter Hanna och skriver en bok och jag undrar om du vill rita bilderna till boken den kommer att handla om hästar
    Maila av intresse: hanna_zilla@yahoo.se

    SvaraRadera